Jump to content

Fluor Tomi: Okosan költök, ügyesen félrerakok

2011. 11. 30. 00:00

Nem él nagy lábon Fluor Tomi, a körülbelül egy éve a Mizu című számmal befutott rapper, aki idén az év új előadója címet is elnyerte Magyarországon. Bár a naptárából szinte kilógnak a fellépések, a népszerűsége ellenére megfontolja, mire költ, és még a megtakarításokra is jut ideje.

Elképesztő népszerűségre tett szert alig egy év leforgása alatt Fluor Tomi, akinek a Mizu című számához készült klipjét a legnagyobb videomegosztó oldalon mára már több mint 10 milliószor töltötték le.


- A karrieremmel kapcsolatos kiadásokat jórészt a kiadó állja, így nekem erre "nincs külön zsákom" – fogalmazott kérdésünkre a rapper. Hozzátette, a bevételeit igyekszik okosan elkölteni, és ügyesen félrerakni. Mint azt Fluor korábban már többször hangoztatta, nem él nagy lábon, alaposan meggondolja, mire, mennyit költ. - Amit nem költök el, azt berakom a bankba kamatozni, figyelembe véve nagy és okos emberek tanácsait – ecsetelte a narancsjuice.hu-nak Tomi, mit is kezd azzal a pénzzel, amit félretesz.


Fluor Tomi már 16 éves korában megnyerte 232 induló közül az Animal Cannibals hip-hop tehetségkutatóját, a valódi áttörésre azonban egészen 24 éves koráig várnia kellett. Nemrég arról is beszélt, hogy a rappelésben nem a pénz motiválja, saját bevallása szerint ugyanis mindent ugyanúgy, szívből csinál, mint amikor még nem keresett pénzt a zenéjével. A székesfehérvári származású rapper egyébként jelenleg albérletben lakik, de célja, hogy néhány éven belül saját lakása legyen.


Kíváncsiak voltunk arra is, hogy Tomi hogyan látja a saját korosztályának pénzügyi kultúráját. - Változó. Nem tudok a korosztályomról átfogó képet alkotni, van akit érdekel, van akit meg nem. A közelemben jórészt a számlázásokig terjed a "pénzügyi zsenialitás" – mondta Fluor.


Bármennyire is tudatosan kezeli pénzügyeit a fiatal rapcsillag, pár hónapja jónéhány százezer forinttól szabadította meg magát miután egy fellépést követően, hajnalban kiszállt az őt szállító autóból, és ekkor kicsúszott a zsebéből a tárcája, melyben akkor éppen néhány fellépésének bevételét tartotta.