Jump to content

Trabarna még a bankban is alkudozik

2011. 12. 23. 00:00

Kerüli a nagyon olcsó termékeket Lorán Barnabás, azaz Trabarna, a Dumaszínház oszlopos tagja. Ha megtakarításról van szó, sosem köti le a pénzét három hónapnál hosszabb időre, a legfontosabb számára ezen a téren a kockázatmentesség, és a kiszámíthatóság. A különféle motorok „magyarhangja” még a bankban is képes alkudozni.

Lorán Barnabás nem csak a Showder Klub, vagy a Dumaszínház színpadán viccel, hanem olykor a pénzügyek kapcsán is. - A megtakarításomat a bankban, háromhavi lekötésben tartom. De szinte minden esetben alkudozok: amennyiben nem adnak nagyobb kamatot, akkor elviszem a pénzem. Ilyenkor röhögnek rajtam és kapok plusz egy tized százalékot, meg egy kis céges csokit – mesélte a narancsjuice.hu-nak.

A humorista számára a legfontosabb, hogy a pénzintézet tudja teljesíteni, amit ígért. - Fontos az is, hogy bármikor hozzáférhessek a pénzemhez, ne legyen három hónapnál hosszabb futamidő, és a piacon kapható legnagyobb kamatokat kapjam. Mindezt kockázatmentesen, kiszámíthatóan – árulta el Trabarna, mit tart szem előtt befektetéskor. Ugyanakkor úgy véli, csak ebből nem lehet megélni.

Pénzügyekről egyébként legtöbbször az interneten tájékozódik, mert mint kérdésünkre elmondta, ott ”szinte minden rajta van ami egy alap szintű három havi lekötést érint”. Viszont hozzátette, amennyiben valami gyanúsan jó ajánlatnak néz ki, ott érdemes bővebb felvilágosítást kérni. - Az én helyzetem kedvezőnek mondható, mert a bankban ahol a számlámat vezetem, rugalmasan állnak hozzám. Mondjuk, ezt általában elősegítem azzal, hogy amikor lekötnék egy kis pénzt azelőtt kinyomtatom a többi bank ajánlatát, különösen a jobbakat – hangsúlyozta Barna.

A Dumaszínház sztárja, feleségével együtt tudatosan kezeli a család pénzügyeit. Nem vesznek például felesleges dolgokat nem veszünk, vagy csak az „élvezet” kedvéért nem mennek el „haszontalan dolgokat vásárolgatni”. Utóbbi kapcsán hozzáfűzte, erre nem is nagyon lenne egyébként sem keretük. - Amennyiben valami komolyabb, nagyobb értékű dolgot vásárolunk, akkor körbenézünk az interneten, a boltokban, utánaolvasunk, és ez alapján hozzuk meg a döntésünket – ecsetelte.

Lorán Barnabás bevallása szerint maga jár a boltba, vagyis ő a „beszerzésért felelős a családban”. Emiatt élelmiszer árakból mindig naprakész, de a nagyon olcsó termékeket messziről kerüli. - Megnézem ,de nem veszek ilyeneket, mert annál drágább nincs. Nem egyszer már megjártam ilyen termékekkel, és utána venni kellett egy másikat, tehát kétszer kellett ugyanazt megvennem – fejtette ki. A bevásárló lista mellett azt ajánlja, hogy az azonos minőségű termékeknél nézzük meg a kilónkénti, literenkénti, vagy darabonkénti árat. - Szerintem ez az egyik legjobb összehasonlítási alap. Itt csodákat lát az ember – jegyezte meg Trabarna.