Jump to content

Ábrahám Attila tudatosan választ befektetést

2012. 04. 30. 00:00

A Narancs Juice áprilisban Ábrahám Attilával, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkárával beszélgetett a pénzügyi döntésekről, a munkájához és magánéletében is megjelenő gazdasági feladatokról és tudatosságról.

Az olimpiai bajnok kajakozó saját bevallása alapján „elég tudatos” a pénzügyek terén, ami a különböző pénzügyi termékek kiválasztásában is megjelenik. Ábrahám Attila a rendelkezésre álló megtakarítási és befektetési lehetőségek közül egyedül választja ki azon formákat, amelyek számára a legalkalmasabbnak tűnnek.

A sportvezető rendelkezik többek között önkéntes nyugdíj-előtakarékossági számlával, valamint ezen túlmenően is tudatosan választja ki az éppen aktuális befektetési formákat. A döntést Ábrahám elmondása szerint az határozza meg, hogy befektetendő pénzt rövid vagy hosszú távra kívánja-e lekötni.

Ábrahám Attilát arról is megkérdeztük, hogy milyen pénzügyi kihívásokkal, gazdasági vonatkozású feladatokkal kell szembenéznie a kajak-kenu szövetség vezetése során. A korábban három olimpiai érmet is megszerző sportoló elmondta: elsősorban „általános költségvetési feladatokról van szó, az ilyen jellegű döntéseket pedig egy bizottság hagyja jóvá”.

A kajakozó korábban betöltötte a sportügyekért felelős címzetes államtitkár pozícióját is – e munkában is szükséges bizonyos gazdasági folyamatok koordinációja. „Természetesen nem a részfillérek szintjéről van szó, viszont a költségvetési keretek meghatározzák a tevékenységeket” - mutat rá a menedzsment szükségességére a Nemzeti Sporthivatal korábbi elnöke.