Jump to content

Csonka András felelősségteljesen költ

2012. 07. 06. 00:00

Bár mindig tudott pénzt félretenni, első saját lakását csak szülői segítséggel tudta megvenni Csonka András. A színész-műsorvezető a Narancsjuice.hu-nak elmondta, ő maga többféle eszközben tartja megtakarításait, de remegni kezd a keze, ha meglát egy több számot tartalmazó papírt.

- Fontos számomra, hogy mindig legyen tartalék, amihez lehet nyúlni, ezért úgy számolok, mintha ez a pénz nem is lenne - fogalmazott kérdésünkre Csonka András. Hozzátette, a pénzügyileg tudatos gondolkodásra a szülei nevelték. - A családunkra nem volt jellemző, hogy kórosan spóroltunk volna, de nem éltünk nagy lábon, és nem költekeztünk felelőtlenül soha - húzta alá.

Csonka András elmesélte, egyedül él, így nem kell eltartson egy családot. Ám amióta pénzt keres, mindig tudott félretenni, mégis első saját lakását csak szülői segítséggel tudta megvenni. - A legtöbbször felelősségteljesen költök, de előfordul, hogy nem vagyok jó passzban, és ilyenkor megengedek magamnak olyasmit is, ami nem feltétlenül a tudatos vásárlás kategóriájába tartozik - jegyezte meg a Mary Poppins musical szeptemberi bemutatójára készülő színész.


Csonka András saját bevallása szerint szinte retteg az olyan papíroktól, amelyen sok szám szerepel, nem véletlen, hogy évek óta egy személyi bankár segít neki a megtakarítások kezelésében. Magát enyhén kockázatkerülő befektetőnek tartja. A megtakarításait több pénzintézet különböző eszközeiben helyezte el, így a rövidebb távú befektetési formák mellett életbiztosítással is rendelkezik. - A megtakarításaim nem elegendőek arra, hogy életem hátra lévő részében már ne kelljen dolgoznom, de ha elveszteném hirtelen az állásom, akkor lenne megfelelő tartalékom - emelte ki Csonka András.


A színész környezetében azt látja, hogy a mostani időszakban sokan nem engedhetik meg maguknak a pénzügyi tudatosságot, mert gyakorlatilag napról napra kénytelenek élni. - Az emberek felélték tartalékaikat, nem tudnak elmenni nyaralni. Sokaknak most szinte lehetetlen, hogy tartalékot képezzenek - fűzte hozzá. Úgy véli, mindez nem a képességek, hanem a lehetőségek hiányát mutatja.