Jump to content

Rakonczay Gábor a stabil hátteret választja

2012. 08. 23. 00:00

Stabilitás és rugalmasság – ez a két legfontosabb tényező Rakonczay Gábor számára a megtakarítások terén. Az Atlanti-óceánt világrekord idő alatt áthajózó kenus a Narancsjuice.hu-nak elmondta, megpróbálja saját kézben tartani a pénzügyeit, miközben a céljai elérése érdekében tudatosan, hosszú távra tervez.

Meglehetősen tudatosnak tartja magát Rakonczay Gábor a pénzügyek terén. – Szerintem ha az ember megfelelő rugalmassággal tudatosan halad a céljai felé, akkor annak mindig megvan az eredménye. Ez igaz a pénzügyekre is. Azokhoz a céloknak az eléréséhez amik előttem vannak, rendkívül tudatosan kell hosszú távra tervezni – fogalmazott az Atlanti-óceánt átszelő kenus kérdésünkre.

Rakonczay idén január és március között az eredetileg tervezett 80 helyett 60 nap alatt tette meg az 5200 kilométeres távot az óceánon, míg a Kanári-szigetekről elindulva eljutott a Karib-szigeteki Antiguába. Ezzel az első emberré vált a világon, aki ilyen rövid idő alatt egyetlen kenuval teljesítette a útvonalat. Ráadásul mindezt úgy érte el, hogy az út során többször is felborult a hajója, ami miatt élete is kockán forgott, az elektronikus berendezései felmondták a szolgálatot, felszerelése pedig teljesen elázott.

– A sport sokkal eltökéltebbé és kitartóbbá teszi az embert. Klasszikusan látszik, hogy a befektetett munka miként térül meg. Ezt aztán az ember átviszi az élet egyéb területeire is – hangsúlyozta Rakonczay Gábor.

A kenus elmesélte, bár a rekordkísérlet nem valósulhatott volna meg támogatók nélkül, azért a megtakarításnak is szerepe volt benne. – Az út gerincét szponzorációs együttműködések adták, így itt nagyobb kihívás az, hogy be kell rendezkedni egy olyan életre, ahol egy expedíció során az ember több hónapra kívül kerül a civilizáción és ezzel minden normálisnak mondható dologból újra és újra ki kell lépnie. Ehhez elengedhetetlen a stabil háttér, melynek egy része a megtakarítás – szögezte le.

Rakonczay Gábor saját bevallása szerint próbálja a lehető legnagyobb mértékben saját kézben tartani pénzügyi szempontból is az életét, de azért olykor kikéri ezen a téren a nálánál nagyobb tudással bíró emberek véleményét. – Amit a megtakarításoknál leginkább szem előtt tartok az az, hogy ne érjen meglepetés, hiszen csak kellően stabil háttérrel lehet az amúgy is kockázatos utakat sikerrel véghezvinni. De szintén fontos szempont számomra a rugalmasság – húzta alá a kenus.