Jump to content

Baldaszti Péter kockázatvállaló típus

2013. 08. 31. 00:00

A Narancs Juice augusztusi celebinterjújában ezúttal Baldaszti Péterrel, a budapesti Zona, Urimuri és Madame Noi éttermek/szórakozóhelyek tulajdonosával beszélgettünk a személyes pénzügyek kezeléséről. Kiderült, hogy a vállalkozó személyes pénzügyeit is elsősorban vállalkozásának ügyei határozzák meg és Baldaszti alapvetően kockázatvállaló típus.

"Nem vagyok eléggé tudatos" - mondja Baldaszti Péter a személyes pénzügyekhez való hozzáállást feszegető kérdésre. Az étteremtulajdonos szerint egyébként ez nem is meglepő egy olyan startup vállalkozás esetében, amilyet ő is irányít. "Személyes pénzügyeim és a cég financiális helyzete sokszor összefonódik, hiszen ebben a szakaszban az üzlet még nem termel pénzt, én fektetek a vállalkozásba" – fejti ki.

Az előnyben részesített befektetési formák kapcsán Baldaszti Péter kijelenti: "Alapvetően én a kockázatvállaló kategóriába tartozom - ha nem így lenne, biztosan nem fektettem volna pénzem egy ilyen startupba". Ha gasztronómiai és szórakoztatóipari egységeket alapító Baldaszti hogy ha befektetéseinek fókuszában nem a vállalkozás állna, akkor is kockázatosan fektetné be pénzét. "Lenne egy diverzebb személyes portfólióm, de gyanítom, hogy az részvénynehéz lenne. Ebben az életkorban még kockázatvállaló vagyok" - magyarázza.

Amennyiben valóban a fent felvázolt befektetési portfólió összeállításán dolgozna, Baldaszti Péter "egészen biztosan hagyatkozna" pénzügyi tanácsadók tudására. Általánosságban a vállalkozó szerint az sem szerencsés, ha valaki teljes egészében tanácsadókra bízza pénzügyeit, de tudás nélkül belevágni sem jó a befektetésekbe.

A gasztronómiai startup pénzügyi vezetéséről Baldaszti a következőket mondja: "van egy kiváló tudású és naprakész pénzügyi vezetőn, ám a fontosabb stratégiai döntések meghozatalában én is részt veszek", egy startupméretű cégnél ez nem is lehet másképp.