Jump to content

Baricz Gergő nem fecsérli pénzét

2013. 09. 30. 00:00

A Narancs Juice szeptemberi interjújában a két zenei tehetségkutatóban is sikereket elérő borzonti énekest, Baricz Gergőt kérdeztük a pénzügyi tudatossághoz kapcsolódó szokásairól.

A fiatal zenész alapvetően nem tartja magát tudatosnak a pénzügyek terén. „Sokszor nehezemre esik az árak és költségek kiszámítása, ezért néha a fellépések árával kapcsolatban is elkalkulálom magam” – mondja.

Baricz Gergő ugyan nem rendelkezik megtakarításokkal, mégis azt gondolja, hogy ez a kiszámítható jövedelemmel rendelkezők számára jó megoldásnak számít céljaik eléréséhez. „Ha irodai munkám lenne, biztosan én is befektetném a pénzem.

A népszerű előadó tudatossága leginkább az ésszerű fogyasztásban nyilvánul meg. „Nem fecsérlem a pénzem felesleges dolgokra, például otthon főzöm és végiggondolom, mit veszek meg-bár ez inkább abban nyílvánul meg mostanában, hogy alig eszem :))” – mondja. Persze azt is hozzáteszi, hogy amikor a barátokkal bulizik, nem fogja szorosra a keretet.

Egyébként jelenleg nem rendelkezik menedzserrel, ennek tudható be az is, hogy ő intézi a fellépésekkel kapcsolatos gyakorlati teendőket. Ez Gergő számára segít a költséghatékonyságban, de egyúttal munkaigényes feladat is.