Jump to content

Nyitray Dani ingatlanba fektetne

2014. 01. 31. 00:00

Az Ő hogyan csinálta?-rovat legújabb celebinterjújában Nyitray Dániellel, a Carbovaris basszusgitárosával beszélgettünk arról, milyen egy feltörekvő együttes tagjaként pénzügyi fogalmak mentén gondolkodni. A tévében és rádióban is egyre többször hallható és látható, brit gitárzenét játszó csapat fiatal zenésze arról a személyes és zenekari pénzügyek tudatossági szintjének éles különbségéről is beszélt.

Ha Danit saját pénztárcájának igazgatásáról kérdezzük, azt válaszolja: „Egyáltalán nem vagyok tudatos, inkább az egyetemisták megszokott életét élem. Van egy havi keretem, amelyből gazdálkodhatok – ebből szépen megvásárlok mindent, ami kell, időrendi sorrendben. Persze a nagyobb havi kiadásokra azért figyelek, a napi bevásárláson viszont nem spórolok.”

A fiatal basszusgitáros a befektetési célok és eszközök kiválasztásán nem sokat gondolkodik. „Nem igazán spórolok, nem teszek félre pénzt. Nemsokára viszont lesz lakásom, ez jelentősen csökkenteni fogja a kiadásaimat” – magyarázza. Dani egyébként ingatlanba fektetne, amennyiben nagyobb összeget kellene elhelyeznie. Hozzáteszi: „a részvény meg más befektetések olyan világot jelentenek, amit szerintem meg kellene érteni először”. A Carbovaris zenésze ezért kikérné pénzügyi tanácsadók véleményét is, ha sok pénzt kellene befektetni, viszont a tanácsadók megbízhatóságáról először mindenképpen ismerősei körében tájékozódna.

Dani egyébként sokáig a zenekar anyagi és szervezési ügyeiben is aktívan részt vett, ezért erről is beszélt egy kicsit. „Van egy menedzserünk, mondhatjuk hogy. ötödik tagja a bandának, most már nagy részét ő intézi az anyagi ügyeknek. Eddig viszont én csináltam, ami számomra inkább terhet jelentett. A jogdíjakból nagyon jól tudjuk finanszírozni a fejlesztéseket, újításokat, videókat – viszont a mindennapi kiadások finanszírozása mindig napirenden van”.