Jump to content

A Renault öt éven beül elektromos autóval is megjelenik a piacon

2019. 09. 17. 14:05

Kevesebb mint öt éven belül elérhetők lesznek Európában a 10 ezer euró körüli Renault elektromos autók Thierry Bolloré, a járműgyártó-vállalat vezérigazgatója szerint.

„Dolgozunk rajta és jóval kevesebb mint öt éven belül már kaphatók lesznek Európában ilyen elektromos autók” – jelentette ki a Renault vezérigazgatója a német Handelsblatt lapnak adott interjúban. „Az elektromos autók árát drasztikusan csökkenteni kell. Ez elengedhetetlenül szükséges” – tette hozzá.

A klímaváltozással és a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban felvetett szempontok halálos döfést adtak a dízelnek” – mutatott rá, és megjegyezte, hogy a nyilvános vita megölte a technológiát. A tiszta dízelmotorokat pedig túlságosan megdrágították a törvényes követelmények, és így már nehezen állják a versenyt a hibrid és elektromos hajtással, különösen a kisautók esetében.

A dízelmotoroknak azonban továbbra is van jövője a mezőgazdaságban és nagy távolságok megtételét feltételező felhasználási területeken – jegyezte meg a Renault vezérigazgatója.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)