Jump to content

Átlagosan 8,2 százalékkal nőnek a bérek a Budapest Airportnál

2020. 03. 04. 21:35

Átlagosan 8,2 százalékkal emeli mintegy 1400 dolgozója bérét a Budapest Airport márciustól, minden munkakörben emelkednek a fizetések. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy a cég februárban sikeresen megállapodott az üzemi tanácsokkal és a szakszervezetekkel az idei bérfejlesztés mértékéről.

A piaci folyamatokat figyelembe véve a Budapest Airport a bérfejlesztés során kiemelt fókuszterületnek minősítette az informatikai és műszaki területeket, ezzel is biztosítva a repülőtér biztonságos működéséhez elengedhetetlen személyi állomány rendelkezésre állását.

A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél a védelmi ellenőrök kezdő alapbére márciustól 340 ezer forint, amelyen felül különböző pótlékokat is kifizetnek.

A Budapest Airport nyilvános mérlege szerint a 2018. december 31-ével zárult pénzügyi évet 297 millió euró árbevétel mellett 76 millió euró adózott nyereséggel zárta, a személyi jellegű ráfordítások 19,7 millió eurót tettek ki.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, vakaciozzunk.co.hu; hirado.hu/Fotó: pixabay.com)