Jump to content

Fazekas: Minőségibb lett a mezőgazdaság

2011. 10. 03. 00:00

A vidékfejlesztési miniszter szerint a vasárnap véget érő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás programja bizonyítja, hogy a magyar mezőgazdaság a magasabb hozzáadott érték irányába mozdult el.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon a rendezvény miniszteri különdíjának és közönségdíjának átadásakor leszögezte: a kiállítás „idei programja az állatbemutatóktól a különböző élelmiszeripari vállalkozások kínálatán át a szakmai fórumokig azt mutatta, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a minőségi termelés, a mind nagyobb hozzáadott érték irányába mozdult el”.

Az idén jubiláló, 75. alkalommal megrendezett OMÉK zárónapján a vidékfejlesztési miniszter emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök megnyitón elhangzott szavaira, amelyek szerint „Magyarország agrárország”. Ezt Fazekas Sándor szerint a rendezvény iránti nagy érdeklődés is bizonyítja – ez mind a vidéki emberek, mind pedig a városban élők részéről tapasztalható volt.

A kiállításon több mint 500 cég mutatta be áruit, szolgáltatásait – erre öt nap alatt összesen mintegy 90 ezer érdeklődő volt kíváncsi. Az OMÉK-en kiállítottak ezernél is több őshonos magyar állatot, számos mezőgépipari újdonságot, de különböző mezőgazdasági témájú előadásokra is sor került. A miniszteri különdíjat a kenderesi Szpisják Imre ISV Pannonhibrid hízójával, valamint Bábolna Hús hagyományos sonka terméke kapta meg. A közönségdíj nyertese a a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. lett.