Jump to content

Budapesten tárgyal az IMF

2011. 10. 14. 00:00

Az IMF küldöttsége a magyar kormány meghívására érkezett az országba, hogy technikai segítségnyújtás keretében tárgyaljon a kormánnyal - tudta meg a Népszabadság. A technikai segítségnyújtás azt jelenti, hogy nem új hitelnyújtásról, hanem szakpolitikai tanácsadásról van szó.

A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége Budapestre érkezett, hogy helyben tárgyaljon a magyar kormánnyal – derül ki a Népszabadság pénteki számából. A napilap úgy tudja: a tervek szerint jövő hétfőn véglegesítik a megbeszélések eredményét, amelyek tárgya nem hitelnyújtás.

A Népszabadság értesülései szerint a magyar kormány fordult az IMF-hez – az önkormányzati rendszer átalakításához vennék igénybe a nemzetközi szervezet segítségét. A lapnak a Nemzetgazdasági Minisztérium egy magas beosztású alkalmazottja is megerősítette: zajlanak a tárgyalások.

A megbeszélések technikai segítségnyújtás keretében zajlanak, tehát nem új hitelnyújtásról van szó, hanem arról, hogy az IMF szakértői megosztják a tapasztalataikat az adott területről – olvasható a cikkben. A Népszabadság szerint a Fidesz már korábban is igényelte a valutaalap hasonló jellegű segítségét az elmúlt másfél évben. Leginkább szociálpolitikai, munkaerő-piaci ügyekben fordultak tanácsokért a valutaalaphoz.