Jump to content

Cafeteria-reform: semmi sem biztos

2011. 10. 14. 00:00

A Világgazdaság szerint egyelőre nem teljesen biztos, hogy januártól kizárólag a SZÉP-kártya segítségével lehet meleg étkezésre szolgáló cafeteria-juttatásokat adni. Több versengő koncpeció létezik, melyek közül az egyik átmenetileg fenntartaná a papír alapú meleg étkezési utalványok rendszerét - teszik hozzá.

A kormány egyre inkább hajlik arra, hogy az eredeti koncepcióval ellentétben 2012. január 1-től ne kizárólag a Széchenyi Pihenőkártya platformja legyen alkalmas a meleg étkezésre szánt cafeteria juttatás adására – olvasható a pénteki Világgazdaságban. A lap nem szerzet ugyanakkor információt arról: ki lesz és ki marad jogosul a papír alapú meleg étkezési utalványok kibocsátására.

A kabinet új szabályozási koncepciója a teljes cafeteria-piacot átalakítaná Magyarországon január 1-től, a közeli határidő ellenére viszont egyelőre mégsem eldöntött a rendszer teljes felépítése – emlékeztet az üzleti napilap. A Világgazdaság szerint jelenleg számos versengő alternatíva van jelen, amelyek a tárgyalások során merültek fel. Az érintettek szerint a kormánynak több átmeneti idővel kellene számolnia az átalakításokhoz – teszik hozzá.

Az eredeti koncepció monopóliumot adott volna a Széchenyi Pihenőkártyának. Ez némileg megváltozhat, hiszen nem biztos például a hideg étkezési utalványok megszűnése. Ezeket valószínűleg a Magyar Posta kezelné – állítja a Világgazdaság. A lap egy olyan koncepcióról is hallott, amely egy átmeneti időszak idejére tartaná fenn a papír alapú meleg étkezési utalványokat. Eszerint még nem tisztázott, hogy azokat a posta kezelné, vagy a jelenleg piacon működő három francia kötődésű vállalat.