Jump to content

Másfél millióan cserélhetik le kötelezőjüket

2011. 10. 25. 00:00

Akár másfél millióan is lecserélhetik kötelező gépjármű felelősségbiztosításukat jövőre, mivel a baleseti adó miatt az árérzékenyebbé válnak a fogyasztók - állítja a kotelezo.hu.

Az év végén akár másfél millióan is lecserélhetik jelenlegi kötelező gépjármű felelősségbiztosításukat, hiszen a baleseti adó miatt jövőre mintegy 5 ezer forinttal nő a biztosítások díja. A kotelezo.hu internetes alkusz szerint emiatt tömegesen fogják a legolcsóbb biztosítási konstrukciót választani.

Azok a biztosítók, amelyek nem tudnak vagy nem kívánnak részt venni az árversenyben, inkább különféle kiegészítő termékekkel probálják megnyerni az ügyfeleket. Ezek között van a asszisztencia-szolgáltatás, a kgfb mellé köthető kedvezményes teljes körű casco, de a részfedezetre szolgáltatást nyújtó kátyúbiztosítás is.

A tavalyi kampány során a K&H biztosító teljesítménye volt a legimpozánsabb, ezért a cég idén valószínűleg nem az ügyfelek számának maximalizálására, hanem a megszerzett állomány konszolidálására fog törekedni. Az Allianz valószínűleg beszáll majd az árversenybe, ahol a költségvezető szerepét jelenleg az Astra tölti be – a diszkont az idei kampány során várhatóan csökkenni fog. Egyre jobb kilátásai vannak a biztosító egyesületeknek is, mivel már halványodik a MÁV ÁBE bukásának emléke – magyarázza a kotelezo.hu.