Jump to content

Fellegi megérkezett Kínába

2011. 11. 09. 00:00

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerda reggel megérkezett Pekingbe. A politikus delegációja helyi idő szerint szerda este kezdheti meg konzultációit a távol-keleti országban.

A miniszter betölti a magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos pozícióját is, ezúttal ebben a minőségében tárgyal több kínai hitelintézettel és vállalattal is. A tárgyalópartnerek között megjelenik a Kínai Népi Bank, a HNA-csoport és a China Railway Construction nevű cég is.

Az egyeztetéseken szó fog esni a két ország miniszterelnökeinek idén júniusi találkozóján elfogadott döntésekről – a delegáció az ott elfogadott döntések és szándéknyilatkozatok felgyorsítását és véglegesítését fogja megtárgyalni.A kínai főváros után Fellegi Tamás meglátogatja még Sanghajt, Ningpót és a dél-kínai Sencsent is – utóbbiban a Shenzen High Tech Fair megnyitóján fog felszólalni.

A nemzeti fejlesztési miniszter által érintett utolsó távol-keleti úti cél a szintén Kínához tartozó Hongkong lesz.A politikus delegációjának tagja többek között Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) vezérigazgatója, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese, Szarvas Ferenc a MÁV Zrt. vezérigazgatója és Mendelényi Dániel, a magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztosság titkárságának vezetője.