Jump to content

Orbán szorosan együtt működik Simorral

2012. 01. 06. 00:00

A minsizterelnök és Simor András a pénteki egyeztetésen egyetértettek abban, hogy a jegybanknak és a kormánynak szorosan együtt kell működnie a befektetői bizalom helyreállításáért.

A miniszterelnök péntekeken kijelentette: a pénteki tárgyalásokon egyetértett a Simor Andrással, a jegybank elnökével abban, hogy a forintba vetett bizalom megerősítése érdekében a kormánynak és a jegybanknak szorosan kooperálnia kell.
Orbán Viktor újságírók előtt, Fellegi Tamás, az IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter és a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály államtitkár társaságában lezajlott MNB-elnökkel való egyeztetés után beszélt erről.

Simor András és Orbán Viktor megállapodott arról, hogy a nemzetgazdasági tárca és az MNB naponta egyeztetni fog a befektetői bizalom helyreállítása érdekében. A megbeszélés kezdeményezője a kormányfő szerint a jegybankelnök volt. Orbán szerint a kormány mind a jegybankot, mind annak elnökét mindenben támogatja, a forint értékállóságának megőrzése és a pénzügyi rendszer stabilitása érdekében.

A miniszterelnök kérte a Magyar Nemzeti Bankot, hogy vegyen részt a növekedési terv kialakításában.