Jump to content

Fellegi: Meg kell állapodni az IMF-fel

2012. 01. 09. 00:00

Fellg Tamás szerint a magyar kormány nem feltételek nélkül szeretne IMF-forrásokhoz jutni, ilyen céllal a kabinet soha nem vett fel pozíciót.

Fellegi Tamás IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn, washingtoni utazása előtt a Financial Timesnak leszögezte: a magyar kabinet sem most, sem korábban nem vett fel olyan pozíciót, amely arra utal, hogy feltételek nélkül szeretne támogatást kapni a Nemzetközi Valutaalaptól.

tárgyalódelegációt vezető miniszter szerint a kabinet már korábban leszögezte, hogy washingtoni tárgyalásokon előrelépésnek kell történnie. Fellegi elmondta: a magyar fél előfeltételek nélkül hajlandó tárgyalni, a legtöbb kérdés napirendre kerülhet a tárgyalóasztalnál. A politikus reméli, hogy a héten kezdődő IMF-tárgyalások elvezetnek majd a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez is.

Fellegi Tamás utalt arra, hogy az IMF is adófizetők pénzét használja. „Soha sem vettünk fel olyan pozíciót, ami azt jelentette volna, hogy a pénzt feltételek nélkül szeretnénk megkapni (a nemzetközi szervezetektől). Ez nevetséges lenne” – magyarázta a miniszter, aki szerint Magyarországnak azonnali forrásra nincs szüksége, tehát a készenléti hitelkeretnek elővigyázatossági formát kellene adni.