Jump to content

Ángyán a lemondást fontolgatja

2012. 01. 19. 00:00

A Népszabadaság információi szerint a lemondást is kilátásba helyezte Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A Népszabadság értesülései alapján távozni kíván posztjáról Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. A politikus a lap szerint a tárcán belüli ellentétek miatt távozna – Ángyán kollégáit az utóbbi időben sorozatosan építették le.

A közszolgálati leépítések keretében szerdán végrehajtott elbocsátások olyan VM-munkatársakat is érintettek, akik az államtitkárhoz személyesen is köthetőek – írja a Népszabadság. A lap hozzáteszi: az értesülések szerint Ángyán épp ezen elbocsátások miatt utalt távozásának lehetőségére.

A szélsőségesen kisbirtokokat preferáló államtitkár állítólag egyre kellemetlenebbé válik a vidékfejlesztési tárca vezetése számára. Ennek oka az lehet, hogy a tárca a vidék békéjét szorgalmazva békülékenyebb hangot ütne meg a társas vállalkozásokkal. E konfliktus indokolhatja Ángyán embereinek szerdai eltávolítását is – derül ki a Népszabadság cikkéből.

A most bemutatott Darányi-terv integrálja ugyan Ángyán József koncepcióját, ám már nem az eredeti, radikálisabb változatot tartalmazza – emlékeztet a lap, amely szerint a lemondásról rövidesen tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök, Fazekas Sándor szakminiszter és Ángyán József.