Jump to content

RBS: Kontraproduktív lehet az EU és az IMF politikája

2012. 01. 20. 00:00

Az RBS lonodni elemzője szerint kotraproduktív lehet az, ha az EB és az IMF nem mutatja meg tárgyalási hajlandóságát a magyar kormány felé.

Londoni felzárkózó piaci elemzők pénteki helyzetértékelése leszögezi: a nemzetközi szervezetk szándékaival éppen ellentétes hatást válthat ki az, ha az IMF és az EU „folyamatosan ostorozza” Magyarországot. A szakértők egyébként a felek között az első negyedév végére várnak megállapodást.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének igazgatója pénteki, befektetői áttekintésében leírja: amennyiben az IMF és az EU nem mutatkozik kompromisszumkésznek Magyarországgal szemben, az „a magyar fél megaláztatásának kockázatával járhat, és ez visszaüthet”.A vezető közgazdász szerint a magyar kabinet valószínűleg azt gondolja, hogy „már megtette a magát” azokkal az utóbbi időben mutatott „békülékeny gesztusokka

Az RBS közgazdasági elemzője úgy véli, hogy a jövő heti találkozó Orbán Viktor kormányfő és José Manuel Barroso EU-bizottsági elnök egyeztetésével várhatóan meghatározó jelentőségű lesz. Az Európai Bizottság, az EKB és az IMF felől tapasztalt „folyamatos ostorozás végső soron kontraproduktívnak bizonyulhat” – teszi hozzá az elemző.