Jump to content

Újabb kockázatitőke-program indul

2012. 01. 23. 00:00

Megkezdődött a Jeremie program két alprogramjának társadalmi egyeztetése, amelyek keretében újabb 28,5 milliárd forintnyi tőketámogatást helyeznek el a magyar piacon.

A hétfői Világgazdaság megírta: megkezdődött az Új Széchenyi kockázatitőke-programok társadalmi egyeztetése. A támogatást a Jeremie kockázatitőke-program két alprogramjából összesen tíz alap kaphatja meg – a 28,5 milliárd forintos összeget pedig végső soron növekedési létszakaszban lévő, innovatív magyar mikro-, kis- és középvállalkozások tőketámogatására használhatják fel.

A társadalmi egyeztetést a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. közlése alapján jelentős figyelem kísérte, ennek alapján élén érdeklődésre számítanak a támogatási program kapcsán. Az illetékesek 2012. január 29-ig várják a pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeke és javaslatokat, majd a javaslatok alapján felülírhatják és finomíthatják az elindítandó pénzügyi programok szerkezetét. A következő lépés a pályázatok meghirdetése, a nyertes alapkezelőkkel való szerződéskötés után pedig létrehozzák az alapokat – olvasható a Világgazdaságban.

Garamvölgyi Balázs, az MV Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese a lapnak kifejtette, hogy Magyarországon eddig 8 kockázatitőke-alap működik Jeremie-támogatásból. E cégek 2010 második felében kezdték meg az aktív működésüket, másfél év alatt pedig 60 céltársaság részére összesen mintegy 18 milliárd forintot helyeztek ki.