Jump to content

RBS: A kormány márciusban tárgyalna az IMF-fel

2012. 02. 16. 00:00

Londoni felzárkózó piaci elemzők kedden Magyarországról származó információik alapján közölték: hazánk kormánya március hónapban szándékozik megkezdeni a Nemzetközi Valutaalappal folytatott formális tárgyalásokat.

A Royal Bank of Scotland stábja Budapesten a napokban konzultált Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank elnökével, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Államadósság-kezelő Központ illetékeseivel, illetve a nemzetközi pénzintézetek képviselőivel és helyi elemzőkkel is.

A londoni elemzők tájékoztatót készítettek a magyarországi találkozókról, amelyből kiderül: a magyar kabinet jelenleg Európai Bizottság és az EKB által felvetett kérdések megoldására fókuszál. E kérdések közül kiemelt figyelmet szentelnek a jegybank függetlenségével, bírói karral és az adatvédelemmel összefüggő felvetésekre – olvasható a beszámolóban.

Miután a kormány megoldotta a fenti kérdéseket, kezdeményezni fogják a hivatalos tárgyalási procedúra megkezdését a Nemzetközi Valutaalappal egy új hitelprogramról. E tárgyalások a magyar kormány várakozásai szerint március elején kezdődhetnek meg, és március végére le is zárulhatnak – olvasható az RBS stábjának budapesti konzultációiról elkészített összeállításban.