Jump to content

VG: Késhet az állami mobilszolgáltatás

2012. 02. 20. 00:00

Az egyik már piacon levő fellebbezett az NMHH azon döntése ellen, amely magyar állami cégeknek adott felhatalmazást a mobilszolgáltatásra alkalmas frekvenciasáv megvásárlására - értesült a Világgazdaság.

A hétfőn megjelenő Világgazdaság értesülései szerint az egyik már piacon levő mobilszolgáltató fellebbezett az ellene, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a Magyar Posta, az MVM és az MFB Invest konzorciumának adott jogosultságot a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertzes egybefüggő blokkjának megvásárlására.

Ez a Világgazdaság szerint azt jelenti, hogy a fellebbezés miatt csúszik az új állami mobilszolgáltató projektje – a hálózat kiépítése így leghamarabb a tavasz közepén kezdődhet meg. A lap cikke kifejti a pályázatok elbírálásának körülményeit is. A magyar állami konzorciumon kívül még a vietnami Vittel és a Digi anyavállalata, a román RCS and RDS indult el az említett frekvenciajogosultságért.

A fellebbezést követően az NMHH-nak el kell indítania az úgynevezett másodfokú eljárást – ennek eredményét jelenti, hogy 45 napon belül kell kihirdetni. A hivatal korábbi döntésének megerősítése esetén a magyar konzorcium 15 napon belül kötelese kifizetni a megajánlott díjakat és 30 napon belül a frekvenciaengedélyeket is meg kell szereznie. Ebben az esetben az új piacralépő legkésőbb az év végéig köteles Budapestet saját hálózatról kiszolgálni.