Jump to content

Az MNV megtárgyalta a Volánbusz-ügyet

2012. 02. 21. 00:00

Az MNV Zrt. megtárgyalta a Volánbusz Zrt. ügyében folytatott vizsgálatokat. Az MNV-igazgatóság döntésével összhangban Vereczkey Zsolt megtette a Volánbusz 2002 és 2010 közötti működéséhez kapcsolódó feljelentéseket.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kedden bejelentette: az igazgatóság tárgyalt arról a jelentésről, amelyet a Volánbusz Zrt. 2002 és 2010 közötti működéséről és gazdálkodásáról készítettek. A vállalat döntése alapján egyetért azzal, hogy vizsgálat elvégzéséért felelős Vereczkey Zoltán feljelentéseket és egyéb szükséges hatósági bejelentéseket tegyen meg.

Az állami vagyont kezelő vállalat közlemény kiemeli: a decemberben lezárt vizsgálatok alapján a Volánbusz korábbi menedzsmentje a cég érdekeivel ellentétes, működési szabályokat áthágó döntéseket hozott.

A 2002 és 2010 közötti Volánbusz-vezetőség felelősségéről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az alvállalkozói szerződések, a megállóhelyi utastájékoztató-eszközök felügyeletének kiszervezése, a gumigazdálkodás kiszervezése, a gumibérlet, szakértői megbízási szerződések, a fóti szerviz bérlése, illetve a szentendrei autóbusz-pályaudvar értékesítése kapcsán értekezik. Ezek kapcsán szükség volt a megfelelő feljelentések és hatósági bejelentések megtételére – állítja a közlemény.

A vizsgálatokat Vereczkey Zoltán vezette, aki egyébként a vizsgálat idején a Volánbusz Zrt. igazgatósági tagja volt. A vezető már 2012. február 17-én a Nemzeti Nyomozó Irodánál megtette a hatósági feljelentéseket és bejelentéseket – derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt tájékoztatásából.