Jump to content

Mélyponton a magyar CDS-árazás

2012. 02. 24. 00:00

A magyar CDS-árazás pénteken 518 bázispont körüli szinten mozgott Londonban - ez azt jelenti, hogy tízmillió eurónyi magyar kötvényadósság biztosítása január óta több mint 230 ezer euróval lett olcsóbb.

Pénteken eddigi idei mélypontját érte el a magyar CDS-árazás a londoni kereskedésbe –tájékoztat az MTI. A távirati iroda szerint a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása többek között a görög adósságrendezési koncepcióval kapcsolatos piaci optimizmusnak és az azonnali görög államcsőd elkerülhetőségének köszönhető.

A CMA DataVision elemzői kimutatást adtak ki, amely leírja: a londoni jegyzésben pénteken 518 bázispont körül mozgott a magyar kormánykötvény-kötelezettségek törlesztési leállására köthető határidős biztosítási csereügyletek árazása. A CDS-árazás csütörtöki záróárfolyama 520 bázispont volt. E szint alá idény először süllyedt a hazánkra vonatkozó irányadó ötéves szuverén devizakötvények CDS-árazása.

A 2012-es év első kereskedési hetében a magyar CDS (Credit Default Swap) árfolyama 750 bázispont fölött volt. Ez azt jelenti, hogy tízmillió euró magyar kötvényadósság biztosítása éves szinten legalább 750 ezer euróba került. A magyar kötvények éves biztosítási költsége így februárra 230 ezer eurót meghaladó árcsökkenést mutat.