Jump to content

Cséfalvay: Ambíciózus reformprogramot hajtunk végre

2012. 02. 29. 00:00

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára szerdán beszédet mondott az Európai Parlament gazdasági bizottsága előtt, amelyben kiemelte: Hazánk hajtja végre az Európai Unió egyik legambiciózusabb és legszélesebb körű reformprogramját.

A politikus szót ejtett a reformok által érintett egyes terültekről is – Cséfalvay Zoltán szerint Magyarország a nyugdíjreform és az adósságfék terén élenjáró országnak számít, ugyanakkor a munkaerőpiac rugalmasságának területén sem tapasztalható lemaradás. Az utóbbi problémával számos más országnak is szembe kell néznie – emlékeztetett az államtitkár.

Az NGM államtitkára azon nézetének adott hangot, hogy a végrehajtott reformok garanciát jelentenek arra: Magyarország gazdasága a fenntartható növekedési pályára fog kerülni. „Véget értek a zavaros idők” – jelentette ki Cséfalvay Zoltán.

Az EP gazdasági bizottságának elnöke, Sarah Bowles a brüsszeli eseményen elmondta: a jelenlegi az első olyan úgynevezett gazdasági párbeszéd, amelyet a tavaly bevezetett hatos jogszabálycsomag alapján a tagországok pénzügyi tárcájával folytatnak.