Jump to content

Elkészült a legnépszerűbb munkáltatók listája

2012. 03. 01. 00:00

Csütörtökön publikálták a Figyelő, az Aon Hewitt, és az AISEC együttműködésében készült munkáltatói márkakutatását, amely a 27.000 válaszadó véleménye alapján készült el, amelyből 10.400 pályakezdő és 16.500 tapasztalt munkavállaló volt.

A márkakutatás eredménye alapján jelenleg Magyarországon az Audi, a Mol és a Mercedes számítanak a legvonzóbb munkáltatónak. A felmérés célja kettős volt: az egyetemeken és főiskolákon tanulók, a pályakezdők és a már több éves munkatapasztalattal rendelkezők munkaerő-piaci preferenciának vizsgálata, illetve a cégekről alkotott vélemények összegzése.

A fenti kritériumok alapján a készítők elkészítették azon munkáltatók rangsorát, amelyek a munkaerőpiacon a legnépszerűbbnek számítanak, illetve a legjobb opciót jelenthetik az elhelyezkedni kívánók számára. A kutatás keretében a válaszadók 240-nél több vállalatról alkottak véleményt.

Az eredmények alapján a legvonzóbb munkahelynek ma hazánkban az Audi Hungária Motor Kft. számít, a vállalatot pedig sorrendben a Mol csoportot és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. követi. A listán előkelő helyet foglal el még a a Bosch Magyarország, a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft., a Deloitte Magyarország, az IBM Magyarország, a KPMG Hungária Kft., a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. és az SAP Hungary Kft is.

A kapcsolódó tájékoztatás szerint a rangsoron túl a vizsgálat során kiderül: a 30 évnél idősebb munkavállalók az újabb generációkhoz képest kevésbé érvényesítik egyetemi és főiskolai kapcsolati tőkéjüket, viszont erőteljesebben súlyozzák a sajtóhíreket, a személyzeti tanácsadó cégektől, állásinterjúkon, valamint a már az adott cégeknél dolgozó emberektől kapott információkat is. A jelenlegi felsőoktatás tagjai ezzel szemben az egyetemi állásbörzéket, levelező listákat, céges prezentációkat és tanáraik véleményét veszik figyelembe a megpályázott állások kiválasztásakor.