Jump to content

Képzések mikro- és középvállalkozások számára

2012. 03. 29. 00:00

Hancz István, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke csütörtökön Győrött sajtótájékoztatón bejelentette: Magyarország 18 megyéjében fognak továbbképzéseket tartani mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak és alkalmazásban álló tulajdonosainak. A projekt az ipartestületek közreműködésével, az Európai Unió és a magyar állam finanszírozásában valósulhat meg – tette hozzá az alelnök.

Az ismertetésből kiderül: a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert projektben 2000 ember képezhetnek tovább 15 olyan témakörben, mint például a környezetvédelem, a vállalkozási ismeretek, vagy a kommunikációs készségek fejlesztése. Hancz István hozzátette: a vállalkozások alkalmazottjai a kurzusokon elmélyíthetik német- és angolnyelv-tudásukat, európai uniós és vállalkozási ismereteiket is. A kurzusok témái között tehergépkocsi-vezetők továbbképzése, valamint a szépségiparhoz tartozó fodrász és kozmetikus szakmában mestervizsgákra történő felkészítés is megtalálható.

A sajtótájékoztatón Gegesi Kiss Pál projektmenedzser hangsúlyozta, hogy a projekt célja a magyar vállalkozások versenyképességének növelése. A kurzusok sikeres lezajlása esetén a projektmenedzser szerint a résztvevők gyakorlatban hasznosítható szakmai, vállalkozói, kommunikációs és idegen nyelv ismerete is bővülhet. A z Iposz célja olyan tudás átadása, amely erősíti a gyakorlati szemléletet, segíti a mindennapi munkavégzést és segíti az üzleti partnerekkel kialakítandó kapcsolatépítést és információáramlást is.

A képzésben részt vevő vállalkozók, illetve alkalmazottjaik ingyenesen kapják a szolgáltatásokat, őket csupán az utazási költségek terhelik. A programban Magyarországm egyéi közül csupán Pest megye nem vesz részt.