Jump to content

8 tipp az online biztosításhoz

2012. 04. 27. 00:00

Biztosítást szeretnél kötni? A legegyszerűbb, ha ezt az interneten intézed. Számos típusú (például utazási, vagy kötelező) biztosítást ugyanis online is megrendelhetsz, így spórolva időt és energiát magad számára. Van azonban néhány dolog, amire mindenképpen érdemes odafigyelned, nehogy bármiféle kellemetlenség érjen.

Interneten kötnél biztosítást, de nem csináltál még ilyet? Vagy csináltál már ilyet, de rossz tapasztalatod van? Adunk nyolc tippet, amivel könnyebbé és biztonságosabbá válhat számodra az online rendszerek használata, íme!

1. Ha interneten kötünk biztosítást, akkor figyelnünk kell arra, hogy nagyon pontosan adjuk meg az e-mail címünket, mert ha félregépelünk valamit, akkor nem fogjuk megkapni a visszaigazolást. Amennyiben a későbbiekben változik a cím, azt mindenképpen jelezni célszerű a biztosítótársaság felé.

2. Szintén nagyon fontos, hogy a mobilunk számát is adjuk meg. Erre azért van szükség, mert ha kár ér minket, ezen a vonalon veszi fel velünk a kapcsolatot a kárszakértő.

3. Hasonlítsd össze az árakat! Ha már úgyis az internet előtt ülsz, könnyedén megnézheted, a te igényeidhez képest melyik társaság kínálja a legjobb ajánlatot. Létezik számos gyűjtőoldal, ahol az egyes ajánlatokat egymás mellé rendezik, ezzel megkönnyítve a dolgunkat.

4. Ne csak az árakat, hanem a feltételeket is nézd! Nem biztos, hogy a legolcsóbb ajánlat valóban elegendő fedezetet nyújt minden lehetséges káresetre. Meglehetősen nagy különbségek mutatkoznak ezen a területen, úgyhogy érdemes elmerülni a részletekben is.

5. Fontos, hogy mielőtt a szerződést megkötjük, figyelmesen olvassuk el a szerződési feltételeket és azt töltsük le, mentsük el a számítógépünkre. Ezek a feltételek apróságnak tűnnek, de később a biztosítási szerződés működésekor fontos szerepet játszanak.

6. Ha épp a reptéren jut eszedbe, hogy elfelejtettél utasbiztosítást kötni, okostelefonról akár még felszállás előtt elintézheted. Ilyen esetben kerüld a nyilvános, ingyenes Wifi-elérést, mert ezeken keresztül könnyen megleshetőek az elektronikus űrlapra beírt adatok.

7. A visszaigazolást követően nyomtassuk ki, vagy jegyezzük le a fontosabb adatokat. Bár felesleges óvintézkedésnek tűnik, de még manapság is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a káreset után nem jutunk hosszabb ideig internet közelébe.

8. Az online utasbiztosításnál a társaság felé azonnal rendeznünk kell a számlát, tehát olyan dombornyomott bankkártya szükséges hozzá, amely internetes vásárlásokra is alkalmas.