Jump to content

Kőfeldolgozóból vállalkozói övezet

2012. 06. 13. 00:00

Vállalkozói övezetet alakít ki egy volt egri kőfeldolgozó helyén a területet birtokló önkormányzati tulajdonú EVAT Zrt. az Új Széchenyi Terv támogatásával - jelentette be a projekt szerdai nyitórendezvényén Habis László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere.

A 446 millió forint értékű fejlesztés az Észak-magyarországi Operatív Program pályázati keretéből 223 millió forintos támogatásban részesül; az ipari övezetben húsz vállalkozás számára teremtenek működési feltételeket szeptemberre. A tárgyalások máris megkezdődtek a pályázó kis- és középvállalkozásokkal - mondta Várkonyi György az EVAT Zrt. vezetője.

Az önerőt bankhitelből, illetve a vagyonkezelő társaság tőkeemeléséből biztosítják.
A polgármester elmondta: a projekt keretében, a 9 hektáros területen megteremtik a teljes infrastruktúrát. Egy 220 négyzetméter alapterületű épületben kaphatnak majd helyet a tárgyalók és az irodai szolgáltatások. A betelepülő vállalkozások egyelőre bérlőként működhetnek a területen, de öt év után megvásárolhatják a telephelyeket korábbi költségeik beszámítása mellett. A legfőbb cél a kis-és középvállalkozásoknak nyújtott fejlesztési lehetőséggel új munkahelyek teremtése.

Várkonyi György arról szólt, hogy az infrastruktúra megteremtése előtt szükséges az egykori kőfeldolgozó területének rekultivációja és az épületek bontása. A veszélyes anyagokat hulladékmegsemmisítőbe szállítják, a törmeléket pedig felhasználják az építkezésekhez; nagy része az úthálózat alapjába kerül majd.