Jump to content

Letaszítaná az iPadet a trónról a Microsoft

2012. 06. 19. 00:00

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója tegnap mutatta be Los Angelesben a szoftveróriás saját készítésű táblagépét, mellyel az Appel iPad dominanciáját kívánják megtörni.

A Surface nevű gép Steve Ballmer szerint „PC, táblagép és valami egészen új″. Az új tábalgép a Microsoft legújabb operációs rendszerét, az érintőképernyőre optimalizált Windows 8-at futtatja majd. A tablet ára és megjelenése egyelőre nem ismert.

A táblagép megjelenése fordulatot jelent az alapvetően szoftverekre szakosodott Microsoft üzletpolitikájában, noha Ballmer utalt rá, hogy a cégnek a hardvergyártásban is vannak tradíciói, igaz eddig csupán egereket, billentyűzeteket, web-kamerákat és játékkonzolokat készített. A Surface kifejlesztése azonban azt jelenti, hogy a Microsoft versenyre kel hardvergyártó partnereivel, a Samsunggal és a Hewlett-Packarddal, és közvetlen konkurenciát támaszt vevőinek.

Az IDC piackutató felmérése szerint az idén 107,4 millió táblagépet adnak el világszerte, 2013-ban pedig már 180 milliót. Az Apple két évvel ezelőtti megjelenése óta 67 millió iPadet adott el.