Jump to content

Országimázs 284 millióból

2012. 06. 19. 00:00

„Magyarország külföldön történő hiteles és pozitív megjelenése érdekében″ három újabb külföldi céget kért fel a kormány az ország népszerűsítésére, közölte tegnap a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A KIM által kiadott közlemény szerint a londoni székhelyű Project Associates mellett most már a párizsi CF Conseil, a berlini Dimap Communications és a bostoni Rasky Baerlein Strategic Communications segítik hazánk népszerűsítését. A 2011 óta megbízással rendelkező angol cég feladata „Magyarország gazdasági és politikai pozicionálása, befektetői vonzerejének növelése.″

A három új stratégiai partner feladata, hogy kutatás-fejlesztési tevékenységre alapozva segítsék az átfogó kormányzati kommunikációs stratégiák kialakítását, az ország külső kommunikációját, márkaépítési céljainak elérését. Emellett azt várják tőlük, hogy közreműködjenek az európai és nemzetközi médiastratégia tervezésében, a kiemelt üzenetek közvetítésében, valamint a magyar kultúra népszerűsítésében. A nemzetközi cégek az országképet befolyásoló nemzetközi jelenségek felmérésére elemzést, stratégiai tervezést, alapkutatást végeznek, tevékenységük pedig több célcsoportra, így a médiára, a kormányzati és politikai döntéshozókra, a kiemelt véleményformálókra és az értelmiségre is kiterjed. Az ügynökségek „jelentést és javaslatokat tartalmazó hiánypótló kutatásokat″ is készítenek Magyarországról.

A három új nemzetközi stratégiai együttműködésre a kormány idén nettó 284 millió forintot fordít a nemzetközi kapcsolatokra biztosított költségkeretből - közölte a KIM, hozzátéve, hogy a londoni Project Associates tanácsadói céggel kötött megbízás értéke 570 ezer angol font.