Jump to content

IMF-tárgyalások: a magyar fél szeptemberben folytatná

2012. 09. 04. 00:00

A magyar fél továbbra is az IMF/EU-tárgyalások szeptemberi folytatásával számol - tudta meg a Világgazdaság Online hétfőn.

A magyar tárgyalódelegáció továbbra is azzal számol, hogy a felek tartják magukat a korábban eldöntött menetrendhez, és szeptemberben folytatódnak a megbeszélések - közölték a hírportál megkeresésére Varga Mihály főtárgyaló, tárca nélküli miniszter irodáján. Tájékoztatásuk szerint "folyamatos a kapcsolattartás" a tárgyalásban résztvevő szereplők között.

A Nemzetközi Valutalap (IMF) külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice a múlt héten az MTI érdeklődésére közölte: az IMF kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódni fog, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést - tette hozzá.

A júliusi tárgyalási forduló végén Orbán Viktor kormányfő közölte, hogy az Európai Unió és a IMF delegációja szeptemberben tér vissza Magyarországra.