Jump to content

Szájer: Összhangban az uniós és a hazai munkapolitika

2012. 09. 12. 00:00

Az Európai Bizottság 2013-as munkaprogramjáról szóló európai parlamenti (EP) állásfoglalás célkitűzései, amelyek középpontjában a növekedésösztönző és munkahelyteremtő programok állnak, összhangban vannak a magyar kormány elmúlt két évben meghozott intézkedéseivel - hangsúlyozta kedd esti közleményében Szájer József fideszes EP-képviselő, a néppárti frakció alelnöke.

A nap folyamán az EP Strasbourgban állást foglalt az uniós végrehajtó intézmény jövő évi munkaprogramjával kapcsolatban, és az - állapította meg Szájer - teljes egészében tükrözi a néppárti frakció célkitűzéseit.

A frakcióalelnök utalt arra, hogy Európa gazdaságának újraindítása nagyban múlik az Európai Bizottság tevékenységének jövőbeni irányvonalán, és arra az Európai Parlamentnek a brüsszeli bizottság éves jogalkotási programjának meghatározásán keresztül van befolyása. Ebben a folyamatban az EP legnagyobb frakciója, a néppárti politikai csoport meghatározó szerepet tölt be. E munkát a frakció részéről Szájer József, a jogalkotásért felelős alelnök koordinálja.

Közleményében a fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy ő maga korábban a jövő évi bizottsági munkaprogram legfontosabb prioritásaként a fiatalokat sújtó munkanélküliség elleni harcot, a válságból való kilábalást és a gazdasági növekedés beindítását határozta meg. Megfogalmazása szerint a gazdasági kilábalás érdekében és a jövő nemzedékekkel szembeni felelősségre tekintettel ki kell törni az adósságcsapdából, és meg kell teremteni a munkaalapú gazdaságra épülő Európát.