Jump to content

MOL: Aláírták a kötvénykibocsátási szerződéseket

2012. 09. 25. 00:00

Mol Group Finance S.A. - a Mol 100 százalékos leányvállalata - mint kibocsátó és a Mol mint garantőr szeptember 24-én aláírta az 500 millió dollár összértékű, fix kamatozású kötvények kibocsátására vonatkozó szerződéseket - tette közzé az olajipari cég a BÉT honlapján hétfőn.

A közlemény szerint ez az első kibocsátás a 2012. szeptember 12-én felállított EMTN (European Medium Term Note - európai középtávú) kötvényprogram keretében. A kötvények futamideje 7 év, hozama 6,438 százalék, az éves kamat 6,250 százalék. A kötvényeket a szeptember 26-ai elszámolást követően a Luxemburgi Értéktőzsdére vezetik be.

A Mol szeptember 19-én jelentette be, hogy a Mol Group Finance S. A. egymilliárd dolláros kötvényprogramot állított fel a Mol garanciája mellett. A társaság korábbi közlése szerint kiegyensúlyozott pénzügyi pozícióval rendelkezik, amit a Fitch (BBB-) és az S&P (BB+) stabil besorolása is megerősít.

A Mol legutóbbi gyorsjelentése szerint az olajcég 0,7 milliárd forint nettó eredményt ér el a második negyedévben, szemben az első negyedévi 73,7 milliárd forinttal, illetve az egy évvel korábbi 54 milliárd forinttal. Ez jelentősen elmaradt az elemzői várakozásoktól.