Jump to content

A hurrikán miatt egyszerűsítik a biztosítási rendet

2012. 10. 31. 00:00

A Generali-csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító néhány rendkívüli intézkedéssel igyekszik megkönnyíteni azoknak a bajba jutott utasoknak a dolgát, akik a éppen a napokban indultak volna a Sandy hurikánnal érintett valamelyik amerikai nagyvárosba, vagy a rendkívüli időjárási viszonyok miatt nem tudtak időben elindulni Magyarországra - közölte a biztosító szerdán az MTI-vel.

Az EUB automatikusan - további díjfizetés nélkül - meghosszabbítja egy nappal azon ügyfelei utasbiztosítását, akiknek repülőjáratát a Sandy hurrikán miatt törölték vagy késéssel indították, és így a hazautazásukra nem kerülhetett sor az eredeti szerződés-tartamon belül. "Néhány termékünk eleve tartalmazza ezt a "+1 nap" elnevezésű szolgáltatást, de most a rendkívüli helyzetre való tekintettel az összes termékünkre vonatkozóan vállaljuk a plusz egy napra vonatkozó ingyenes fedezetet. Így ha csak kisebb késedelmet okoz a vihar, akkor az utasnak nem kell a biztosítás hosszabbításával foglalkoznia" - tudatta Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója.

Ha a vihar okozta fennakadások miatt a hazautazás több napon keresztül sem lehetséges, akkor mindenképp ajánlott, hogy az utas még az eredeti biztosítási időtartam + 1 nap lejáratán belül kössön egy új utasbiztosítást, hogy a biztosítási védelem folyamatos maradjon. Az EUB kivételesen eltekint attól az általános piaci gyakorlattól, hogy a már külföldön tartózkodó biztosított számára nem lehet újabb szerződést kötni, és érvényesnek tekinti azokat a kötéseket, amelyeknél igazolható, hogy a Sandy miatti járatmódosítások miatt volt szükség az időtartam hosszabbítására.

Az utasbiztosítást megkötheti akár egy itthoni hozzátartozó az EUB bármelyik értékesítő partnerénél, de maga az utas is pár perc alatt megteheti a www.eub.hu honlapon keresztül, ahol a rendszer átmenetileg elfogadja a szerződési időtartam hosszabbítását.

Azok az utasok is rugalmas ügyintézésre számíthatnak, akiknél csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy a Sandy miatt nem tudnak kiutazni az Egyesült Államokba: az EUB számukra vállalja az utasbiztosítási díj 100 százalékos visszatérítését akkor is, ha már megkezdődött a szerződés tartama - áll a biztosító közleményében.