Jump to content

Megszorultál? Szüneteltesd az életbiztosítást!

2013. 03. 07. 00:00

Az életbiztosítás nemcsak a váratlan helyzetekre nyújthat megoldást, de megtakarításnak is kitűnő. De tudnunk kell, hogy nemcsak a biztosítónak kell vállalnia, hogy évekig, évtizedekig garantálja az anyagi biztonságodat! Neked is vállalnod kell, hogy ugyanennyi ideig havi rendszerességgel fizeted a vállalt díjakat.

Munkahelyek szűnnek meg és alakulnak, gyakran gyorsabban, mint azt szeretnénk. A legtöbbünkkel pedig könnyen megtörténhet, hogy egy időre munka nélkül marad, és emiatt nem tudja fizetni az életbiztosítás díjait.
Azért, hogy a negatív változások ne okozzanak nekünk komoly anyagi veszteséget, érdemes életbiztosítást kötni, így nyugodtak lehetünk afelől, hogy a saját és a szeretteink anyagi biztonsága garantált. Előfordulhat azonban az a paradox helyzet, amikor éppen a kiszámíthatatlan körülmények miatt nem merjük vállalni a biztosítás díjának fizetését több évre, évtizedre előre.

A korábbihoz képest sokan rövidebb futamidőre és kisebb megtakarítási összeggel vállalják csak a biztosítás megkötését. Ezt felismerték a biztosítók is, és egyre rugalmasabb feltételeket biztosítanak ügyfeleiknek.

A legtöbb biztosítónál ma már lehetőséged nyílik arra, hogy egészen kis díjfizetés mellett kisebb összeget takaríts meg, és a korábbinál rövidebb futamidőre köthess életbiztosításodat. Ráadásul ma már azt is rugalmasabban választhatod meg, hogy milyen eszközalapba fektesse a biztosító a pénzed. Emellett a legtöbb esetben lehetőséged nyílik arra is, hogy néhány hónapra elhalaszd a díjfizetést, ha azt valamilyen okból – például a munkád elvesztése miatt – nem tudod fizetni.

Az is előfordulhat, hogy valamilyen váratlan kiadás miatt egy ideig csak a vállaltnál kisebb összeget tudsz fizetni, a legtöbb biztosítónál ma már ez sem jelenthet akadályt. Ha pedig végképp kilátástalan helyzetbe kerülnél, egy-két évig szüneteltetheted is a díjfizetést, vagy a vállaltnál korábban – igaz a vártnál természetesen kissé alacsonyabb összeggel – fel is veheted a megtakarított összeget.

A feltételek természetesen biztosítónként és biztosítási csomagonként változnak. Ahhoz, hogy megtudd, milyen lehetőségek állnak a rendelkezésedre – állj akár a szerződéskötés előtt vagy után – kérd szakképzett biztosítási tanácsadók segítségét. Így megtalálhatod az anyagi helyzetedhez és a jövőbeli terveidhez, kilátásaidhoz leginkább illő életbiztosítást.


Fotó: FreeDigitalPhotos