Jump to content

Ráncfelvarrás, zsírleszívás? Kezdhetsz spórolni!

2013. 03. 11. 00:00

Semmi és senki sem tökéletes, ennek ellenére mégis mindig a tökéletességre vágyunk. Ráncfelvarrás, zsírleszívás – a plasztikai sebészek számára ezek rutinműtétek, neked viszont komoly vágást jelenthet a pénztárcádra nézve.

A plasztikai sebészet eddig a gazdagok kiváltsága volt, mára azonban sok ember számára csak döntés kérdése, hogy plasztikai műtétre vagy más, számára fontosnak tartott dologra spórol. A plasztikai műtét persze ma sem olcsó mulatság, több tízezer vagy százezer forintot kell otthagynunk a szépészeti klinikán, ha úgy döntünk, átalakíttatjuk a testünket.

Az egyes klinikák és plasztikai sebészek árai között természetesen nagy különbségek lehetnek, előfordulhat, hogy egy beavatkozást az egyik helyen fél vagy harmadáron végeznek el, mint más klinikákon. De nem dőljünk be itt sem a csábító összegeknek, mint ahogy a nagyon olcsó cipő láttán sem hisszük el, hogy lehet jó az, ami gyanúsan olcsó, a klinika és a plasztikai sebész kiválasztásakor is törekedjünk legalább a középmezőnyt előnyben részesíteni.

Jól tudjuk ugyanis, hogy ha megveszünk egy nagyon olcsó cipőt, viszont az két hónap után tönkremegy, és újabb párat kell vennünk, nemhogy nem spóroltunk, de még felesleges pénzköltésnek is számított a megvétele. Ha plasztikai sebészhez megyünk, még fontosabb, hogy jó legyen a végeredmény, vagyis szebbnek tűnjünk, mint a műtét előtt. Itt ráadásul hatványozottan fontos ez, hiszen a saját egészségünk és a szépségünk a tét.

De mégis mennyi pénzt kell összegyűjtenünk, ha sebészi úton szeretnénk változtatni magunkon? Egy-egy anyajegy eltávolítása átlagosan 10-20 ezer forintba kerül, míg az orrunk megváltoztatásának 170-200 ezer forint az ára. A fülplasztikát is az orrhoz hasonló áron végzik, igaz, itt fülenként kell számítani az összeget. A teljes arc ránctalanítása 400-600 ezer forintot kóstál, a zsírleszívást pedig testtájanként 70-90 ezer forint körüli áron végzik Azonban jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy az árak klinikánként és eljárásonként változhatnak.

A klinika kiválasztásakor tájékozódjunk a szakmai háttér mellett az árakról is részletesen, tudjuk meg, hogy a listában szereplő árak milyen szolgáltatásokat tartalmaznak, és van-e olyan szolgáltatás, amiért pluszban kell fizetnünk, nehogy csak a műtét után derüljön ki, hogy végül másfélszer annyi szerepel a számlán, mint amennyi eredetileg a listán volt.

Amikor a plasztikai műtét költségeit vesszük számba, ne feledkezzünk el azokról a járulékos költségekről sem, amelyekkel a műtét jár. Az operáció után például valószínűleg taxival kell hazamennünk, munkát pedig több napig vagy hétig nem végezhetünk, így a fizetésünk is kevesebb lehet egy-két hónapig.


Fotó: FreeDigitalPhotos