Jump to content

Kamubarát a közösségi hálón – pénzért ezt is lehet!

2013. 03. 13. 00:00

Mennyit ér meg neked, hogy a barátnőid előtt megmutasd a Facebookon, neked igenis van barátod, méghozzá nem is akármilyen? Ma már néhány dollárért igazi „virtuális” barátot, barátnőt fogadhatunk.

Általában irigységgel tölt el, ha az ismerőseid Facebook-adatlapján azt látod, kapcsolatban van egy sráccal, vagy egy lánnyal, úgy, hogy ez neked már jó ideje nem jön össze. Ha a legegyszerűbb módot keresed arra, hogy a kocka megforduljon, nem kell túl mélyen a zsebedbe nyúlnod.

Ma már 5 dollárért lehet olyan valódi embereket találni, akik egy hétre vállalják, hogy a barátodként, illetve barátnődként jelennek meg a legnagyobb közösségi oldalon. Mint a BBC beszámolójából kiderül, ezért a pénzért a kiválasztott lány, vagy fiú nem csupán átírja a Facebookon, hogy mostantól veled jár, de hét napon keresztül kommentálja a bejegyzéseidet, és „lájkolja” is azokat, miközben valódi találkozás egyszer sem történik az illetővel.

Az eddigi tapasztalatok szerint a legtöbben arra használják ezt a fajta szolgáltatást, hogy féltékennyé tegyenek valakit, vagy azt a képet sugallják magukról, hogy folyamatosan különböző pasik és csajok veszik őket körül.

Magyarként persze ez sem olyan egyszerű, hiszen egyelőre még csak „nemzetközi” barátot szerezhetünk ilyen módon, ami egyrészt azt jelenti, hogy némi angol, netán spanyol nyelvtudás mindenképpen kell ahhoz, hogy valóban hiteles kapcsolatunk legyen. Emellett pedig természetesen még azt is el kell hitetnünk a többi ismerősünkkel, hogy volt esélyünk egy angol anyanyelvű sráccal, vagy lánnyal összejönni. Ez persze nem jelenthet komoly problémát, de mindenképpen bonyolultabbá - és egyben izgalmasabbá is – teszi az ügyet, mintha mindezt egy magyar „kamubaráttal” oldhatnánk meg.

Az interneten keresgélve nem meglepő módon sokkal több lányt lehet találni, akik pénzért elvállalják a Facebook-barátnő szerepét, de azért akadnak jóképű srácok is, akik pár dollárért kaphatóak erre.

Persze nem szabad félreérteni, itt egyáltalán nem prostitúcióról van szó, hiszen nem győzzük eléggé hangsúlyozni: a két fél között semmiféle fizikai kapcsolat nem történik, a részletek egyeztetése kizárólag az online világban – e-mailek és a közösségi háló segítségével – zajlik. Ezért aztán nem történik semmi, ami bármilyen törvénybe is ütközhetne. Tehát ha csak arra vágysz, hogy az ismerőseid irigykedve „lájkolják” új barátodat-barátnődet a Facebookon, keresésre fel! Így még akár olyan pasira is szert lehet tenni, aki vállaltan kedveli a romantikus filmeket – de persze csak a közösségi hálón.


Fotó: FreeDigitalPhotos