Jump to content

Fogyasztóvédelemre oktatják a fiatalokat

2013. 03. 17. 00:00

Országos fogyasztóvédelmi sulitábort szervezett a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége Zánkán.

A civil fogyasztóvédelmi szervezet tájékoztatása szerint a mintegy száz 12-16 éves fiatal az Új Nemzedék Központban korának megfelelően, játékos formában bővíthette fogyasztóvédelmi ismereteit 2013. március 14-17. között.

A táborban részt vevő gyerekek kiválasztására a szervezők tavaly novemberben országos versenyt hirdetettek, amelyen Magyarország összes általános iskolája és középfokú oktatási intézménye indulhatott: a sikeres pályázathoz szükséges volt, hogy az intézményben a "Fogyasztók Hete" kampány keretében egy hétig központi szerepet kapjon a fogyasztóvédelem.

Kispál Edit, a FEOSZ szóvivője közleményükben kiemelte: a szövetség tapasztalata szerint az általános és középiskolákban csupán elenyésző mértékben oktatnak fogyasztóvédelmi ismereteket intézményi keretek között a diákok számára, pedig ez a fogyasztói réteg az, amely korából adódóan speciálisan védendő fogyasztónak minősül.

Elengedhetetlen, hogy ez a korosztály is kellő tudatossággal rendelkezzen mind jogairól, mind azok érvényesítése módjáról - hangsúlyozza közleményében a FEOSZ.

Forrás: MTI Eco

Kép: Free Digital Photos