Jump to content

Melyik ország takarít meg a legjobban idén?

2014. 02. 28. 00:00

Az ING legújabb nemzetközi felmérése ezúttal arra volt kíváncsi, hogy az európai országok lakossága hogyan tervez megtakarítani, gazdálkodni a 2014-es évben és hogy mennyire optimista ezzel kapcsolatban. Hat ország érdekes eredményeit közöljük. A kutatás 13000 emberre terjedt ki.

Felgyógyulás
Spanyolország lassan felgyógyulni látszik a pénzügyi válság által okozott betegségekből - az előző negyedév mutatói legalábbis ezt mutatják. Az országban még sokan gondolják, hogy a helyzet árt pénzügyeiknek - de egyre többen gondolják azt, hogy az utóbbi egy év számottevő javulást hozott.

Takarékos miniállam
Luxemburgban mindőssze a válaszadók 15 százaléka állította azt, hogy egyáltalán nem rendelkezik megtakarításokkal. 2014-ben ezzel az elégedett megtakarítók díját is megnyerte a legkisebb Benelux - itt mondják a legnagyobb arányban azt az emberek, hogy komfortosnak vagy nagyon komfortosnak érzik már meglévő megtakarításaik mennyiségét.

Felzárkózók
A feltörekvő országoknak idéln Franciaországot és Csehországot tekinthetjük az előbb említett megtakarítási elégedettséget tekintve - náluk változott leggyorsabban a komfortos megtakarított pénzmennyiséggel rendelkezők aránya a pozitív irányba.

Az érme másik oldala
A román válaszadók 48 százalékának egyáltalán nincs félretett pénze és ez az arány egy év alatt nem változott. Így idén a megtakarítási komfot listán Románia az utolsó helyezett.

Akik nem fogják vissza
Hollandiában a legkisebb azoknak az aránya akik azt állítják, hogy a válság alatt visszafogták pénzköltésüket - ezt a holland válaszadók 42 százaléka állítja. Ez az arány összeurópai szinten 64 százalék, Spanyolországban 80 százalék.

Forrás: Ezonomics

Fotó: Free Digital Photos