Jump to content

Nőtt az amerikai szolgáltatószektor BMI-je

2014. 04. 03. 00:00

Nőtt az Egyesült Államokban a szolgáltató szektori aktivitást mérő beszerzésimenedzser-index (BMI) a Markit Economics piackutató intézet legfrissebb adatai szerint.

Az üzleti aktivitást mérő BMI 55,3 pontra nőtt márciusban a februári 53,3 pontról. Az új üzletkötéseket mérő almutató 53 pontra csökkent 56 pontról, a foglalkoztatási 51,8 pontra 51,9 pontról, de az üzleti várakozásokat mérő almutató 76,4 pontra nőtt 73,4 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi. A Markit elemzése szerint a szolgáltató szektori aktivitás növekedett márciusban, de a növekedés mértéke egyenlőtlen volt. A vállalatok inkább korábbi megrendeléseiket teljesítették, és kevés új ügyfelet sikerült szerezniük.

A vállalatok a nem túl erős szolgáltató szektori aktivitás mellett is bizakodóak. 2014 hátralevő részében nagyobb piaci keresletre számítanak, és összességében az üzleti várakozások tolták felfelé márciusban az összesített BMI-adatot.

Chris Williamson, a Markit Economics vezető közgazdásza szerint a szolgáltatószektor cégei kiheverték az év eleji rossz időjárás hatásait, de az alkalmazottaik számát csak lassan növelik.

Forrás: MTI Eco

Kép: freedigitalphotos.net