Jump to content

Mit ne hagyj otthon, ha állásinterjúra mész?

2014. 05. 28. 00:00

Álmaid állását szeretnéd megszerezni magadnak? Készülj fel alaposan az állásinterjúra! Ha odafigyelsz az apró részletekre, olyan magabiztossággal léphetsz be az állásinterjúra, amellyel biztosan tiéd lesz az állás. Ezeket semmiképp ne hagyd otthon!

Cím és telefonszám

Írd fel, hogy pontosan hova kell menned, és mikorra! Nézd meg azt is előre egy útvonaltervező program segítségével, hogy hogyan és mennyi idő alatt jutsz el az interjú színhelyére! Nézd meg és írd fel az útvonalat! Akár a street view programban is megnézheted, hogy pontosan melyik épületbe kell menned. Mi van, ha még így sem találsz oda, vagy út közben baleset történik, esetleg dugóba kerülsz? Legyen nálad az interjúztató neve és telefonszáma, hogy értesíteni tudd arról, hogy késel. Ha nem tudnak megvárni, akkor kérj új időpontot!

Tükör

Megérkeztél az állásinterjúra. Ám mielőtt bemennél, egy utolsó ellenőrzés nem árt: pillants bele a tükörbe, és győződj meg arról, hogy jól nézel ki, minden rendben van. Nincs annál kellemetlenebb, ha valaki másnak kell szólnia, hogy elkenődött a szemfestéked vagy a rúzsod, netán a fogadra ragadt valami. Hogy megelőzd ezt, nincs másra szükséged, csak egy egyszerű tükörre.

Önéletrajz és referenciák listája

Természetesen megvan az önéletrajzod az interjúztatóknál, de jó, ha neked is lapul egy példány a táskádban. Ki tudja, hogy mikor jön jól, ha van nálad is egy az önéletrajzodból? Korábbi munkádról kérdeznek, és nem tudsz referenciát mutatni nekik? Előzd meg a kellemetlen pillanatokat és vigyél magaddal néhányat kinyomtatva! Lehet, hogy nem lesz rá szükséged, de ha mégis, jó szolgálatot tesznek a nyomtatványok.

Írj össze néhány fontos kérdést!

Az interjú végén a legtöbbször megkérdezik, hogy van-e kérdésed a leendő munkával kapcsolatban. Írj össze néhányat előre, hogy ne az interjún kelljen a kérdéseken gondolkodnod. Így összeszedettnek és céltudatosnak tűnhetsz, ráadásul számos fontos információt is megtudhatsz az új munkádról.

Toll és papír

Mire írod fel, hogy mikor kell jönnöd újra, hogy milyen próbaanyagot kell írnod, vagy hogy kit kell keresned? Ugye mennyire triviális, és mégis milyen könnyen megfeledkezünk róla? A biztonság kedvéért mindig legyen nálad toll és papír, hogy feljegyezhesd a fontos információkat! Bizonyos esetekben a hagyományos íróeszközöket okostelefonnal vagy tablettel is helyettesítheted.


Fotó: FreeDigitalPhotos