Jump to content

6 hiba, ami a karrieredbe kerülhet

2014. 06. 11. 00:00

Könnyen azt hihetjük, hogy elég minden nap jól dolgozni, és a kitartásunkért cserébe évről évre magasabbra emelkedünk a munkahelyi hierarchiában. A valóság azonban gyakran nem ez. Megmutatjuk azokat a hibákat, amelyeket a sikeres emberek is hajlamosak elkövetni, és amelyekből érdemes okulni!

Azt gondolják, hogy a siker természetes

Ha valakinek évek óta töretlenül ível felfelé a karrierje, könnyen elbízhatja magát, és azt gondolhatja, hogy a siker magától jön, neki külön nem kell tennie érte semmit. Eddig megbecsülték a munkahelyen, miért ne folytatódna ez a sorozat továbbra is? - gondolhatja. Az elbizakodottság miatt azonban sokkal könnyebben hibázunk.

Már nem figyelnek a részletekre

Ha sikeresen ível felfelé a karriered, és úgy érezed, hogy minden a maga útján halad, könnyen azt hiheted, hogy ez mindig így is marad. Ha elbízod magad, nem fordítasz kellő figyelmet azokra a részletekre, amelyekre kezdőként még igen sok időt szántál. Ne hagyd, hogy az évek alatt szerzett rutinod és tapasztalatod miatt alacsonyabb legyen a munkád minősége! Továbbra is követeled meg magadtól a jó és alapos munkát!

Elfelejtik a saját gyengeségeiket

Mondjuk ki, senki sem tökéletes, és mindenkinek vannak erősségei és hiányosságai. Az igazán sikeres emberek nem felejtik el a gyengeségeiket is számba venni, amikor a tükörbe néznek. Erre is szükség van, hogy továbbra is jól teljesítsenek.

Lenézik a beosztottakat

Attól, hogy valaki a beosztottunk, még nem szabad lenéznünk őt. Már annyiszor bebizonyította az élet, hogy nem várt dolgok bármikor történhetnek velünk. Miért ne kerülhetne a mostani beosztottad egy-két év alatt egy szintre, vagy akár magasabb szintre, mint ahol te vagy? Ugye nem szeretnéd, hogy úgy tekintsen rád, ahogy most te tekintesz a beosztottadra?

Más területen próbálkoznak

Érthető, ha egy idő után túl szűknek érzed azokat a kereteket, amelyekben dolgozol. De vigyázz, nehogy olyan területen terjeszkedj, amely túlságosan idegen és változékony. Lehet, hogy a saját szakterületeden sikeres vagy, de ez nem jelenti azt, hogy minden más területen is otthon vagy.

Túl sokat kockáztatnak a magánéletükben

Ha azt gondolod, hogy nem lesz hatással a karrieredre, ha veszélyesen élsz a magánéletedben, nagyon tévedsz. Ha hatalmába kerít valakit az alkohol, a drogok, vagy a játékfüggőség, az előbb vagy utóbb a munkahelyi életre is hatással lesz. Nem egy emberről hallottunk már, aki egy igen sikeres életet és karriert veszített el egy káros szenvedély miatt. Okulj belőle, te ne kövesd el ezt a hibát!

Fotó: FreeDigitalPhotos