Jump to content

A legjobb munkák tehetséges, de lusta embereknek

2014. 06. 26. 00:00

Túl sok a stressz az életedben? Úgy érzed, hogy túl sokáig éltél kizárólag a munkának? Szeretnél végre lazítani egy kicsit? Keress tehetséges, de lusta embereknek való munkát!

Dolgozz otthonról!

Eleged van az ingázásból és a kellemetlenkedő, zajos kollégákból? Kezdj el távmunkában dolgozni! Az otthonról végezhető munkának is megvan a maga dinamikája. Természetesen dolgoznod ebben az esetben is kell, ám sok időt megspórolhatsz azzal, hogy nem kell minden nap az irodába és onnan haza utaznod. Szánd ezt az időt is munkára, és hamarabb végzel vele.

Válj szakértővé!

Ha évek-évtizedek óta dolgozol egy szakterületen, és már nagyon értesz hozzá, de nem szeretnél sokat dolgozni, itt az ideje, hogy tanácsadói, szakértői munkát vállalj. Így a napi robotban nem kell részt venned, de a munka érdemi részében, a tervezésben, a koncepció kidolgozásában, és a lobbizásban kulcsfontosságú lehet a munkád.

Dolgozz kampányszerűen!

Szintén nem kell minden nap ugyanazt csinálnod, ha kampányszerűen dolgozol. Vannak olyan területek, ahol egyes időszakokban nagyon sok a munka, máskor viszont uborkaszezon van. Éppen ezért egyes cégeknek néha nagyon nagy szükségük van a hozzáértő munkaerőre. Használd ki ezt a helyzetet, és vállalj sok pluszmunkát akkor, amikor nagy szükség van rád, és dolgozz keveset a holtidőszakokban!

Ne siess!

Hatékony vagy a munkádban, gyorsan haladsz és alaposan dolgozol, éppen ezért újabb és újabb feladatokat kapsz a főnökeidtől, míg a lassabb vagy ügyetlenebb kollégád még mindig ugyanazt az apró feladatot csinálja napok óta? Nem is több a fizetésed, ha több munkát végzel? Ha belefáradtál abba, hogy túlhajtod magad, vedd át a kollégád ritmusát! Dolgozz továbbra is alaposan, de lassíts a tempón! Persze ne egyik percről a másikra, nehogy azt higgyék a főnökeid, hogy hirtelen gondot okoz egyik-másik feladat elvégzése, vagy időközben elveszítetted a lelkesedésedet. Légy továbbra is nagyon alapos, és végezz minden rád bízott feladatot pontosan.

Taníts idegen nyelvet!

Vége az irodai munkának, kezdj helyette tanítani! Ha magas szinten ismered egy vagy két idegen nyelv szabályait és szókincsét, megtaníthatod azt másoknak is. Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne szüksége legalább egy idegen nyelv ismeretére, ennek elsajátításában te is segíthetsz nekik. Hangolódj rá az idegen nyelv tanítására, erősítsd tovább a tudásodat, bővítsd a szókincsedet, majd vágj bele a munkába! Taníthatsz diákokat, felnőtteket, vagy nyelvvizsgára készülőket.

Fotó: FreeDigitalPhotos