Jump to content

Életbiztosítást kötnél? Így lesz olcsóbb!

2014. 08. 21. 00:00

Biztonságot ad és folyamatos megtakarításra ösztönöz – ezek az életbiztosítás legfőbb előnyei. De ahhoz, hogy valóban kedvező feltételek mellett vághass bele, neked is tenned kell. Íme néhány jó tanács ehhez!

1. Kösd meg minél fiatalabban!
A 20-as éveiben senki nem törődik azzal, hogy mi lesz vele 20-30-40 év múlva. Legyél te a kivétel! A biztosítók számára a 25 és 35 év közöttiek jelentik a legjobb ügyfeleket, mert ritkán maradnak el a díj befizetésével, és alacsony annak a kockázata, hogy haláleset történik. Emiatt pedig a díjak is ebben az életkorban a legalacsonyabbak.

2. Hozd magad formába!
Az életbiztosítást kínáló pénzintézetek kiemelt figyelemmel vizsgálják meg a leendő ügyfeleik egészségi állapotát. Itt nem csak az számít, hogy biztosítást kötő személy szenved-e valamilyen tartós betegségben, hanem a túlsúlyosság is. Ezért ha alacsonyabb díjat szeretnél havonta fizetni, hozd magad előbb formába, sportolj, diétázz, élj egészségesebb életet. Ettől nem csak te, hanem a pénztárcád is jobban jár majd.

3. Csökkentsd a kockázatot!
Hobbid a hegymászás? Dohányzol? Ezek mind olyan tényezők, amelyek jelentősen megnövelik az életbiztosításod díját. Ha ezekről a rizikót jelentő szenvedélyeidről le tudsz mondani, azzal sokat spórolhatsz, de persze nem mindenkinek éri meg emiatt feladnia az adrenalindús időtöltési formákat.

4. Tényleg egy életre szól?
Életbiztosítást akár egy egész életre is köthetsz, de egyáltalán nem biztos, hogy ezzel jársz a legjobban. 5-10 év alatt rengeteg minden változik az ember életében, így célszerűbb ilyen időtávon gondolkodni. Így legalább belátható időtávon már hozzájuthatsz a pénzedhez, ha lejár a biztosításod, és nem támad olyan érzésed, mintha egy feneketlen kútba öntenéd a pénzed.

5. Nézz körül!
Egy biztosítási ügynök biztosan a legjobb ajánlatot találja meg nekem – biztosan van ilyen is, de a legjobb, ha te magad is körülnézel a piacon! Szerezz be a lehető legtöbb helyről ajánlatot, hogy kiválaszthasd azt, ami a te igényeidnek leginkább megfelelő, és a legkisebb költséggel jár. Ehhez pedig ma már a legtöbbször ki sem kell mozdulni a nappaliból, mivel az interneten számos összehasonlító oldal áll rendelkezésedre.

Fotó: FreeDigitalPhotos