Jump to content

A tunéziai merénylet a magyar utakat nem befolyásolja

2015. 03. 20. 00:00

Nincs számottevő hatása a tunéziai terrortámadásnak a magyar kiutaztató piacra, mivel jóval a szezonkezdet előtt történt, és jelenleg egyetlen cég üzemeltetett charterjáratot Tunéziába, aki az események hatására felfüggesztette azt - mondta el a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ)alelnöke az MTI érdeklődésére.

Molnár Judit hozzátette: az érintett cég, a Kartago Tours Zrt. a terrorcselekmények miatt a jelenlegi információk szerint májusig nem indít újabb járatot.

A tapasztalatok szerint az utazásszervezők árcsökkentéssel reagálnak egy-egy országban bekövetkező hasonlóan sajnálatos eseményekre, így Tunézia esetében is az utak olcsóbbá válására lehet számítani - mondta.

Füri Mihályné, a Kartago Tours Zrt. cégvezetője az MTI-nek elmondta: az utasok biztonsága érdekében döntöttek a járatok felfüggesztése mellett. A járatok április 24-éig nem közlekednek, az első tervezett indulás május elseje. Az érintett járatokra foglaló utasokat értesítik, és más úti célra történő utazást, átfoglalást, kedvezményes lehetőséget ajánlanak fel számukra - tette hozzá.

Közlése szerint egy hónapos leállás egyértelműen árbevétel kiesést okoz, de korai még ennek mértékéről bármit is mondani. Az iroda tapasztalatai szerint az előfoglalási időszak lezárultával kevesebb foglalás érkezett a szokásosnál.

Tunéziát a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapja a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek között tartja számon.

Fotó: FreeDigitalPhotos