Jump to content

Oktatási céget alapított a BÉT

2017. 11. 13. 17:46




Új oktatási leányvállalatot hozott létre a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), a Budapest Institute of Banking (BIB) átveszi a tőzsdei szakvizsgához, a határidős, az opciós és az értékpapír-ügyintézői vizsgához kapcsolódó felkészítő kurzusok és vizsgák szervezését a Közép-európai Brókerképző Alapítványtól.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója a BIB bemutatásán hétfőn Budapesten a  piacfejlesztési stratégia és társadalmi felelősségvállalás fontos elemének nevezte a befektetési ismeretek átadását. Megjegyezte: a BÉT továbbra is támogatja az alapítványt, és azt reméli, hogy az az új leányvállalatuk fontos partnere lesz az oktatásban.

A BÉT nyári közgyűlése döntött arról, hogy az új leányvállalat átveszi az oktatási feladatokat az alapítványtól.

Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy november végén indítják az első tanfolyamukat, s az év hátralévő részére főképp egy-két napos kurzusokat terveznek. Ezek között lesz például a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni szakértő tanfolyam és a Treasury értékesítés magas fokon nevű program is.

Tavasszal már rengeteg kurzus várja az érdeklődőket, a képzési programok száma hamarosan meghaladja a hetvenet, s száz felett lesz az oktatók száma is - hangsúlyozta a BIB vezérigazgatója.

Az oktatásban szakmai partnerként az MNB és a BÉT is részt vesz, s az ismereteket a legmodernebb oktatási praktikákon keresztül, interaktív módon kívánják átadni a tanulóknak, arra törekedve, hogy élménnyé váljon a tanulás - ismertette Fábián Gergely.

A vezérigazgató arra is kitért, hogy oktatási programjaik a pénzügyi szektorban dolgozók teljes körét célozzák meg a felsővezetőtől a közvetítő ügynökig. Az MTI kérdésére hozzátette, hogy a tanfolyamok fizetősek, a költséget pedig a piaci árazást figyelembe véve határozták meg, a megszokottnál színvonalasabb képzések nyújtásán keresztül kívánnak versenyképesek lenni.

Martin-Hajdú György, a Közép-európai Brókerképző Alapítvány elnöke elmondta, hogy 1991-es alakulásuk után a tőzsdei szakvizsga feltételeinek a kidolgozása volt a feladatuk. Az elmúlt 25 évben 15 900-an vizsgáztak az alapítványnál, s ebből  2940-en szereztek tőzsdei szakvizsgát. Arra is kitért: a náluk szerzett minidiploma értékét jelzi, hogy az nagymértékben segítette az elhelyezkedést a munkaerőpiacon.

A Közép-európai Brókerképző Alapítvány fő tevékenységévé időközben a könyvkiadás és az ismeretterjesztés vált, a jövőben ezekre a programokra, a jövő nemzedék felkészítésére összpontosítanak - foglalta össze az alapítvány elnöke. Az egyik rendezvényük egy tőzsdei vetélkedő szervezése, amelynek keretében 338 csapat, közöttük a határon túlról is, méri össze tudását a tőzsdei ismeretek területén - tette hozzá.

(Forrás: penzugyguru.hu; mti.hu; pixabay.com)