Jump to content

Magyarország „épül, szépül”, ezt a beruházási adatok is visszajelzik

2018. 05. 31. 20:00

Jelentősen, a várakozások felett nőnek a beruházások Magyarországon - mondta a Fidesz szóvivője szerdán, Budapesten. Puskás Imre a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott: Magyarország „épül, szépül”, ezt a beruházási adatok is visszajelzik.

 

Rámutatott: az első negyedévben 17 százalékkal több beruházás volt, mint egy évvel korábban. Ez nem csupán az építőipar felfutásának, hanem a vállalatok munkahelyteremtő beruházásainak, és az olyan nemzetgazdasági beruházásoknak is köszönhető, mint a kórház-, iskolaépítés, sport-, turisztikai és közlekedési fejlesztések. Hozzátette: a beruházások növekedésében uniós szinten is az élvonalhoz tartozik Magyarország.

Mindez azt jelenti, hogy a vállalkozások és közösségi szolgáltatások előrelépnek, fejlesztenek. Fejleszteni és tervezni azonban csak ott lehet, ahol biztonság és kiszámíthatóság van, ezért elemi nemzetgazdasági érdek is, hogy megvédjék Magyarország biztonságát és stabilitását – rögzítette. Puskás Imre kiemelte: a többéves tapasztalatok szerint nem az első három hónap produkálja a legkiugróbb eredményeket.

Ezért jogos lehet az a pozitív várakozás, ami arról szól, hogyha az első negyedévben ilyen kiugróan jó eredményeket produkált a magyar gazdaság, akkor ebben az évben ez folytatódni fog, és ha a beruházások ilyen magas színvonalon növekednek, akkor ez a várakozásaiknak megfelelően növeli a GDP-t is Magyarországon. Ami a legfontosabb: ez a jövedelmek növekedését is szolgálja és azt is, hogy a költségvetés rendelkezzen azokkal a forrásokkal, amelyekkel a kormány legfontosabb célját, a családok támogatását és a gyermekvállalás elősegítését tudja támogatni – mutatott rá Puskás Imre.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)