Jump to content

Ipar 4.0: digitalizáció a kirakatban

2018. 08. 30. 15:00

Ahogy minden évben, idén májusban is megrendezték az Ipar Napjai kiállítást a Hungexpo területén. A rendezvényen számtalan digitális megoldást láthattak az érdeklődők a tervezéstől a gyártáson át egészen a raktározásig.

Az év legjelentősebb hazai ipari eseményén 15 ország 315 kiállítójára több mint 12 ezren voltak kíváncsiak. Ez a látogatószám jelentős, 20 százalékos növekedés a 2016-os szakkiállításhoz képest.

Az Ipar Napjain ezúttal is bemutatkoztak az elmúlt év újdonságai: az egymással összekapcsolható rendszerek, „smart” megoldások, valamint azok a gépek, eszközök, berendezések, szolgáltatások, amelyek nélkül ma már elképzelhetetlen a komplex gyártási folyamat.

A látogatók találkozhattak az automatizálás, a robotika, az anyagmozgatás, a gépgyártás, a fém- és műanyag megmunkálás, a beszállítóipar vagy akár az energetikai háttéripar legújabb fejlesztéseivel.

„A digitalizáció ma már minden szinten megjelenik. A trendek alapján például a robotikában az együttműködő, kollaboratív robotoknak a legújabb fejlesztései is kiemelhetők. De sok más szegmens mellett az ipari logisztikában is megjelenik az Ipar 4.0 – például az automatizált raktározási rendszerekterületén” – említett néhány főbb fejlesztést a Trend FM műsorában Vörös Csaba, a kiállítás igazgatója.

(Forrás: penzugyguru.co.hu;m2mzona.hu/Fotó: pixabay.com)