Jump to content

Ingyenesen megismerheti fogyasztói jogait

2018. 09. 07. 12:30

A Budapesti Békéltető Testület szeptember 10-től 14-ig nyílt napokat tart a székhelyén. Cél, hogy még jobban erősítse ismertségét a vállalkozások, fogyasztók, és a főiskolai és egyetemi hallgatók körében.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogyasztók és a vállalkozások már egyre tudatosabbak és élnek a fogyasztóvédelmi vitás ügyek gyors, egyszerű megoldásának lehetőségével. Ezt az irányt kívánja tovább vinni programukkal a Budapesti Békéltető Testület (BBT), amely erősíteni szeretné a fogyasztói kultúrát, a kereskedőket pedig a fogyasztóbarát magatartásra kívánja ösztönözni.

Céljuk, hogy az érintettek megismerjék a BBT-ben folyó munkát, a békéltetést. Ennek következtében pedig azt, hogy tudatosabb fogyasztóként járjanak el a mindennapi vásárlásaik során a polgárok. A testület szerint legalább ilyen fontos, hogy a hallgatók, akik már fiatal felnőttek és aktívan részt vesznek szintén a kereskedőkkel történő szerződéskötésekben, ugyancsak ismerjék és tudjanak az ingyenes, gyors békéltető testületi eljárás adta lehetőségekről, ami a vita megoldását illeti.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)